В сряда Ливърпул се подсили с десния краен бранител Натаниъл Клайн за сумата от 12,5 милиона паунда. Футболистът бе желан от редица клубове на Острова, но в крайна сметка реши да подсили тима на Брендън Роджърс.

Представяме Ви 5 интересни факти, които може би не знаете за новото попълнение на Ливърпул:

1. Започва като нападател

През ранните тинейджърски години, Натаниъл Клайн стартира футболната си авантюра като централен нападател.

„Започнах като нападател, след това се преместих на крилото. Оказа се, че уменията ми в отнемането на топката са по-добри и затова се преквалифицирах в краен бранител”, казва самият футболист.

2. Има татуировка на метростанция

Интересни татуировки по ръцете и тялото си има новото попълнение на Ливърпул. Една от тях изобразява лондонската метростанция „Стокуел тюб стейшън”. Футболистът е роден в тази част на английската столица, а татуировката подчертава силната му връзка към родното място.

3. Карал е пробни периоди в Арсенал и Тотнъм

На 10-годишна възраст, Натаниъл Клайн е извикан на проби в академията на Арсенал. Въпреки, че отбелязва 4 гола, от „артилерстите”  се отказват да го привлекат, заради ниския му ръст. След това англичанинът за кратко играе в школата на Тотнъм, но разстоянието от жилището му до Северен Лондон се оказва пречка и се присъединява към Кристъл Палас.

4. Кристъл Палас го праща насила в Уулвърхептън

През 2010 година лондонския тим Кристъл Палас е заплашен от ликвидация, заради неблагоприятното си финансовото състояние. Шефовете от „Селхърст парк” го предлагат за 2 милиона паунда на Уулвърхептън, но в крайна сметка Клайн не се съгласява да премине в тима от "Мидландс".

5. Джейми Каръгър го съветва да премине в Ливърпул

Дългогодишният футболист на Ливърпул Джейми Каръгър се похвали наскоро, че Натаниъл Клайн е послушал съвета му да се присъедини към клуба от "Мърсисайд".

„Видях Натаниъл Клайн след мача между Саутхемптън и Ливърпул и му казах да подпише с нас. Радвам се, че послуша съвета ми”.