Алексис Санчес се оказа големият герой за Арсенал при гостуването на Съндърланд в 9-ия кръг на Висшата лига, като реализира и двата гола при успеха с 2:0. Чилиецът се разписа по веднъж във всяко от полувремената, за да изкачи тима си до петото място в класирането.

„Топчиите“ бяха по-активният тим и още в 15-ата минута Дани Уелбек можеше да порази мрежата, ала изстрелът му от наказателното поле прелетя над вратата.

След още четвърт час гостите от Лондон откриха резултата. Санчес открадна топката от Уес Браун, направи страхотен дрибъл между няколко футболисти и след това без проблем шутира извън обсега на вратаря за 1:0.

Три минути по-късно Санти Касорла можеше да удвои, ако шутът му от 18-19 метра не бе премина на сантиметри покрай лявата греда.

В 36-ата пък Калъм Чеймбърс навлезе остро в наказателното поле и стреля силно към десния ъгъл, ала Вито Маноне показа рефлекс.

Единственото по-опасно положение за домакините дойде в началото на втората част, когато Джак Родуел се измъкна при центриране от корнер и стреля с глава, ала кълбото прелетя в аут.

Надеждите на Съндърланд се изпариха чак във втората минута на добавеното време, когато Санчес отново ги посече. Този път Маноне се издъни много сериозно, като подари кълбото на южноамериканеца, за когото не бе трудно да го заобиколи и да порази опразнената врата.

Така Арсенал събра 14 точки и вече поглежда към първата четворка, след като се изравни с 6-ия Ливърпул. Мърсисайдци днес допуснаха нова издънка и след като паднаха с 0:3 от Реал Мадрид през седмицата, сега завършиха 0:0 като домакин на Хъл Сити. Много силен мач за гостите направи вратарят Якупович, който неведнъж беше последната преграда пред „червените“.

Особено в добавеното време на мача швейцарецът направи две решителни спасявания срещу Филипе Коутиньо и Марио Балотели, които можеха да донесат победата на мърсисайдци.

Висша лига, 9-и кръг, резултати от съботните мачове:

Уест Бромич – Кристъл Палас 2:2

Съндърланд – Арсенал 0:2

Ливърпул – Хъл Сити 0:0

по-рано днес: Уест Хем – Манчестър Сити 2:1

от 19,30 часа: Суонси - Лестър