Марио Балотели даде интересно обширно интервю за телевизия beIN SPORTS, в което засегна различни теми, и призна, че никога до този момент не е изпадал в подобна голова суша.

"Висшата лига е една от най-добрите в света, много исках да се върна да играя тук. Бях щастлив, че Ливърпул се спря на мен, защото това е велик клуб. Имах избор, дали да дойда тук, но бях щастлив, казах веднага "Да"," заяви Балотели.

"Брендън Роджърс е добър мениджър, държи се много добре с мен. Честен човек е, директен, винаги казва каквото има в очите. Това е всичко, което искам от един човек. Обичам хората около мен да са директни."

"Нямам проблем с головете. Това е футболът. Понякога топката просто не влиза. Не се тревожа, защото работя здраво. Доволен съм от работата, която върша. Рано или късно, топката ще влезе...Не може да не стане. Не бих могъл да обясня тази ситуация, защото никога преди не ми се е случвала. Знам, че за нападателите е най-важно да бележат, защото си спомням като по-млад, играех само по 20 минути на мач, и пак вкарвах. Феновете ме обичаха. Но сега играя, без да вкарвам, и те пак ме обичаха," продължи италианският национал.

"Феновете на Ливърпул са много добри. Когато започна пак да бележа голове, това 80% ще се дължи на тях, защото ми вярват винаги. Знам, че хората, независимо дали ме харесват или не, обичат да четат за мен," подхвана Марио и друга тема.

"Знам, че вестниците трябва да продават, така че се нуждаят от нещо смешно или глупаво. Хората не искат да четат за Марио, който си е у дома с дъщеря си. Те искат да четат как Марио е блъснал колата. Вестниците лъжат и говорят глупости, защото хората това четат," каза Марио Балотели.

Той определи и най-трудния си съперник, срещу когото е играл: "Тиаго Силва. Той е невероятен. Бърз, силен, техничен. Просто има всичко."