Новите звезди на Ливърпул Кристиан Бентеке и Роберто Фирмино ще дебютират за „червените“ в утрешната контрола срещу Суиндън Таун. Двамата се превърнаха в едни от най-скъпите покупки на „мърсисайдци“ в цялата история на клуба от „Анфийлд“.

Бентеке пристигна в Ливърпул за сумата от 32,5 млн. паунда, докато за бразилския плеймейкър бяха платени 29 млн. от британската валута.

Днес Ливърпул поредната си проверка срещу ХИК Хелзинки във Финландия, но мениджърът на тима Брендън Роджърс взе със себе си едва 16 футболисти, а двамата не попаднаха сред тях.

Бентеке и Фирмино пропуснаха и предсезонното турне в Азия през юли, а това породи слухове, че двамата няма да бъдат готови за началото на сезона, който официално стартира следващия уикенд. В първия кръг Ливърпул се изправя срещу Стоук Сити, от чийто тим „мърсисайдци“ загубиха катастрофално с 1:6 в последния ден на миналата кампания през май тази година.

Освен Бентеке и Фирмино, в мача срещу скромния тим на Суиндън Таун ще вземат още Адам Богдан, Коло Туре, Мамаду Сако, Алберто морен, Лукас Лейва, Емре Джан, Джо Алан и Лазар Маркович.