Бившият футболист на Ливърпул Даниел Агер разкри, че е напуснал отбора заради влошените си взаимоотношения с мениджъра Брендън Роджърс.

Това лято 29-годишният играч избра да се върне в родния Брьондби, като още тогава английските медии заподозряха някакъв конфликт между датчанина и наставника на мърсисайдци. Обяснението трудно можеше да бъде друго, след като в предишния сезон Агер бе избран за вицекапитан на „червените“ след отказването на Джейми Карагър.

„Нека да го кажем така: аз и мениджърът може би се разминавахме в мненията си през миналия сезон, поне през по-голямата му част“, разказа бранителят пред един от големите ежедневници в родината си - „Екстра Бладет“.

„Роджърс и аз най-вероятно се скарахме заради това, че аз съм много директен. Казвам нещата така, както ги виждам, и очаквам хората да правят същото отсреща. Може би е грешно да очаквам подобно нещо понякога. Имаше толкова голяма дистанция помежду ни, а това не ми харесваше. Чувствах, че нещата, които правя, не получават нужната оценка. Щом веднъж съм се почувствал така, значи е време да си вървя.“

„Когато си част от титулярния състав за няколко поредни мача и отборът се представя добре, а след това си оставен извън отбора, почваш да се чудиш. В същото време гледаш статистиките си от изиграните мачове – които са много важни в наши дни – и не разбираш защо не залагат на теб по-често.“

„Според мен Брендън е много талантлив мениджър. Това не може да му се отрече. Той е добър в тренировките и е умен, когато изготвя стартовия състав. Той е много, много компетентен треньор. Това, което се оказа пречката помежду ни, е, че очаквам и другите да бъдат директни. Може би съм в грешка да искам подобно нещо“, допълни Агер.