Контузеният капитан на Ливърпул Стивън Джерард ще пропусне и следващия мач на тима си. Халфът няма да участва в битката с Блекбърн за ФА Къп този уикенд заради травмата, която го мъчеше. 

Ветеранът вече преодоля болките и започна да тренира. Но все още натоварванията не са достатъчно интензивни, за да му помогнат да се появи на терена за по-дълъг период от време. Очаква се обаче още през следващата седмица всичко да е наред и той да е на линия. 

"Все още ни трябват няколко дни, за да можем да пуснем Стиви в игра. Както видяхте, днес тренираше, но с физиотерапевта. Тимът играе добре, но е важно да зная, че мога да използвам Джерард, защото той е важна фигура."

"Той е много важен за отбора, но трябва да сте наясно, че ще играе само този, който е в най-добра форма и състоянието му позволява да е на терена. Толкова е просто", сподели мениджърът Брендън Роджърс. 

Ветеранът се контузи в мача с Тотнъм на 10 февруари, когато получи разтежение на подколянното сухожилие. Очакваше се до началото на март да е на линия, но възстановяването му се позабави.