Капитанът на Ливърпул Стивън Дежрард написа прощално писмо към феновете на мърсисайдци и обяви, че в близко бъдеще ще се върне на „Анфийлд“. През уикенда Джерард изигра последния си мач за „червените“, при загубата с 1:6 от Стоук Сити, а кариерата му ще продължи в Америка, където ще защитава цветовете на Лос Анджелис Галъкси.

„До всички мои фенове, сбогуването не беше лесно. Футболен клуб Ливърпул е огромна част от моя живот още осемгодишна възраст и знам колко много ще ми липсва. Беше емоционално време за мен и моето семейство, както последният ми мач на „Анфийлд“ срещу Кристал Палас, така и последното ми гостуване срещу Стоук“, написа Джерард в писмо, което бе публикувано във вестник „Ливърпул Екоу“ днес.

„Бях потресен от изпращането ми, което феновете ми направиха и бих искал да благодаря на всеки един от вас. Това бе нещо, което ще ценя до края на живота си. Бе абсолютна привилегия да представям този клуб за толкова дълъг период от време.“

„Обожавах всяка минута, в която играх за най-добрите фенове в света. Беше едно невероятно пътуване. Имаше някои страхотни постижения, както и големи падения, но през всичко, което минавахме, вие ми давахте фантастична подкрепа, която няма да забравя никога. Ще бъда далеч в следващите няколко години, но това не е краят на моята връзка с Ливърпул. Винаги съм бил фен на клуба и ще продължа да бъда. Надявам се, че ще получа възможността един ден да се завърна и да служа на клуба отново. Мисля, че мога да помогна в бъдеще“, написа още Джерард.