Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард уязви конкурентите си от Арсенал, като заяви, че доскорошният му съотборник Луис Суарес е бил твърде добър, за да заиграе в отбор като „топчиите“.

Миналото лято лондончани напираха много яростно за подписа на уругваеца, като пратиха оферта от 40 милиона + 1 паунда, с която смятаха, че ще задействат откупуващата клауза на тарана. Това обаче не се случи и в крайна сметка Суарес остана на „Анфийлд“, а след като стана голмайстор на Висшата лига бе продаден на Барселона за 75 милиона английски лири.

Преди 12 месеца една от ключовите роли по убеждаването на нападателя да не напуска бе поверена на Стивън Джерард и той проведе много важен разговор с южноамериканеца.

„Щях да съм много разочарован да видя Луис в Арсенал“, коментира 34-годишният ветеран.

„С цялото си уважение към тях, аз му казах, че е твърде добър, за да играе там. Казах му, че ако вкара над 30 гола и спечели наградата за Играч на годината – още тогава знаех, че ще постигне тези неща – то тогава Барселона или Реал Мадрид ще го поискат.“

„Доста хора си мислят, че той трябваше да ни даде още, но моята голяма мечта бе да играя за Ливърпул, докато чужденците мечтаят за Реал Мадрид или Барселона. Това е факт. Неговата жена живее в Барселона и не мисля, че можем да се сърдим на играч като него, който работи толкова здраво, за да осъществи своята цел. Не можехме да му кажем нищо, защото той каза, че иска да играе в Барселона.“

„Още от първия ден тук той мечтаеше за Реал Мадрид или Барселона. Миналото лято, когато нещата охладняха и той тренираше самостоятелно, аз си поговорих се него. Казах му да не ходи в Арсенал“, допълни Джерард.