Полузащитникът на Ливърпул Емре Джан прие с усмивка сравненията със Стивън Джерард. Германският национал се превърна в кючова фигура за „червените“, въпреки колебливото начало на кариерата му на „Анфийлд“.

Джан бе преквалифициран от мениджъра Брендън Роджърс от полузащитник в защитник, въпреки че самият футболист предпочита да играе в центъра на терена. Наскоро Джан бе сравнен с легендата на тима Стивън Джерард, въпреки че самият той призна, че е далеч от статута на Стиви Джи.

„Треньорът знае, че аз предпочитам да играя като полузащитник и виждам себе си там за в бъдеще. Но относно сравненията със Стивън Джерард мога да кажа, че никога не мога да бъда като него. Той играе в Ливърпул от своето детство и вече е жива легенда на този клуб. Аз съм Емре Джан и ще продължа по моя път. Да направя кариера като на Джерард ще бъде сбъдната мечта за мен, но в момента съм далеч от това“, коментира Джан.

Тази вечер Ливърпул излиза срещу Бърнли в мач от междинния кръг на Висшата лига. Двубоят е днес от 22 часа на „Анфийлд“.