Испанският национал Фернандо Торес обсипа със суперлативи вече бившия капитан на Ливърпул – Стивън Джерард. Ел Ниньо подписа с мърсисайдци през 2007 година от Атлетико Мадрид, като при престоя си на „Анфийлд“ реализира 65 гола.

Стивън Джерард навършва днес 35 години, а мърсисайдци се сбогува вече с капитана си, който поема по пътя към Мейджър Лийг Сокър.

„Стиви винаги искаше най-добрите футболисти да играят в Ливърпул, защото той винаги искаше да побеждава. Той не е от онези играчи, които завиждат на останалите футболисти, идващи в отбора“, заяви Фернандо Торес.

„Мисля, че се научихме да играем заедно и с всеки мач, с всяка изминала година, ставахме по-добри заедно, защото ние можехме да се приспособим към различни схеми или ситуации.“

„С всяка тренировка научавахме нещо ново за партньорството. Научих много от него, не само във футбола, но и как да бъда капитан. Никога в моята кариера не съм имал друг такъв съотборник, като него, който разбира играта ми“, сподели Фернандо Торес.

„Щастлив съм, че играх с такъв чудесен футболист. Той е различен от всеки друг, който съм срещал, от който и да е било клуб в света“, завърши Ел Ниньо.