Опитният Хари Реднап заяви, че нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж трябва да бъде титулярният нападател на „трите лъва“ на предстоящото европейско първенство във Франция, а не намиращите се в отлична форма Хари Кейн и Джейми Варди.

Стърдиж записа едва седмия си мача „червените“ този сезон при гостуването на Уест Хем в турнира за Купата на Англия във вторник. Англичанинът е измъчван от редица контузии, които му попречиха да бъде на линия през по-голямата част от сезона.

Реднап обаче вярва, че в момента Англия няма по-добър нападател от Стъридж, сравнявайки го с футболисти като Лионел Меси и Неймар.

„Той е много добър. Искрено вярвам, че той е най-добрият английски футболист. Понякога Стъридж прави неща, които правят само футболисти като Лионел Меси и Неймар“, коментира Реднап.

„Всеки път, когато той получи топката, знаеш, че нещо ще се случи. Неговият контрол и способност на малки разстояния са явни, въпреки че той току що се завърна от контузия. Стъридж ще направи огромна разлика за Ливърпул“, каза още опитният специалист.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS