Вицекапитанът на Ливърпул Джордън Хендерсън показа самочувствие и изрази надежда, че „червените“ имат сили не само да се класират в Топ 4, но и да изпреварят Манчестър Сити за второто място.

Отборът на мениджъра Брендън Роджърс се представя великолепно от началото на годината и през 2015 е единственият тим във Висшата лига, който до този момент няма загуба. През уикенда Ливърпул надделя именно над Сити в дербито на „Анфийлд“ с 2:1.

В момента „гражданите“ заемат втората позиция във временното класиране с актив от 55 точки, докато Ливърпул е пети с 48.

„Вижте, винаги е възможно да минем Сити в класирането. Основното нещо обаче е да се концентрираме върху себе се колкото се може повече, да продължим да играем по този начин и накрая ще видим какво ще се случи“, коментира Хендерсън, който реализира първия гол за Ливърпул срещу Сити.

„Трябва да излизаме във всеки мач за победа. Мисля, че сме способни да го направим. Имаме достатъчно добър отбор, но не трябва да позволим резултатите да ни заблуждават“, каза още вицекапитанът на Ливърпул.