Нападателят Рики Ламбърт призна, че се чувства много радостен от факта, че е получил шанса да играе с номер 9 в новия си тим.

32-годишният английски национал направи своя неофициален дебют за родния си тим при вчерашната проверка срещу Престън Норт Енд. Той ще има честта да играе с номера, който през годините са носили играчи като Роби Фаулър, Иън Ръш и Фернандо Торес, и поради тази причина се радва много.

„Винаги съм се виждал като „деветка“ спрямо начина си на игра. Да нося този номер в Ливърпул е невероятно“, каза Ламбърт, който дойде от Саутхемптън срещу 4 милиона паунда.

„Щях да се радвам на който и да е номер, стига емблемата да е отпред на фланелката. Щях да съм щастлив с всеки друг номер, но да взема „деветката“ - това е специално“, допълни голаджията.

„Срещу Престън усещането беше уникално. Ще ми трябва време, за да свикна, но чувството беше страхотно. Очевидно е, че съм професионалист. Вече съм на 32 години и мога да владея емоциите си. Сега всичко опира до физическата ми подготовка“, завърши Ламбърт.