Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс похвали лятната си покупка Емре Джан заради универсалните му качества и способността да действа както като халф, така и в защитната линия.

Мърсисайдци взеха преминалия през школата на Байерн Мюнхен футболист за 10 милиона евро, които влязоха в касата на Байер Леверкузен.

„Винаги съм харесвал халфове, които могат да играят и в защита. Това е една от главните причини, поради която взех Емре Джан“, коментира Роджърс.

„Вижте последния мач срещу Суонси. От 64-ата до 87-ата минута всъщност играхме само с двама бранители на терена. Някои отбори играят с четирима в отбрана и двама опорни халфа. Това прави 6 дефанзивни играчи. Ние имахме само Мамаду Сако и Мартин Шкъртел, а не допуснахме гол.“

„Способността ни да пресираме е жизненоважна, без значение с каква система играме. Когато действаме с трима, Емре се връща назад, а той се чувства комфортно с топката и може да се отбранява. Джан чете играта добре и толкова силен физически, което ни дава страхотен баланс“, допълни северноирландецът.