Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че неговите футболисти трябва да повишат нивото си, за да не се разчита само на капитана Стивън Джерард.

Днес мърсисайдци допуснаха поредната си грешна стъпка в първенството, постигайки само 0:0 като домакини на Съндърланд. 34-годишният Джерард не бе сред титулярите, като се появи в игра 23 минути преди края. Роджърс очевидно планираше да съхрани силите му предвид мача на живот и смърт срещу Базел в Шампионската лига във вторник.

„Не може винаги да разчитаме на Стиви. Той е талант от световна класа, но в отбора трябва да има равномерен принос“, каза северноирландският специалист.

„Не може във всеки мач да искаме от него да носи промяната. Трудно е да компенсираме неговите качества, но наистина трябва да вървим напред.“

„Той се представи отлично след влизането си и, разбира се, ще играе във вторник. Той все още разполага със своя талант, с качества от най-висока класа.“

„Влизаме в един много важен месец. До Нова година ни чакат само големи мачове и Стивън е доволен от игровото време, което получава“, допълни Роджърс.