Звездата на Ливърпул Рахийм Стърлинг е дал нов отказ да подпише подобрен контракт с тима, съобщи вестник „Мирър“. Според изданието най-актуалната оферта от страна на мърсисайдци не е отговаряла на исканите от него 100 хиляди паунда седмично и изглежда затова сагата около преговорите ще продължи.

Цялата ситуация напомня много на случилото се между Тио Уолкът и Арсенал в края на 2012 и началото на 2013 година, когато английският национал беше много близо до това да си тръгне от „Емирейтс“. Тогава в крайна сметка лондончани клекнаха пред претенциите на Уолкът и му дадоха исканото възнаграждение, за да покажат, че могат да задържат най-добрите си играчи.

Не е ясно дали Ливърпул би бил склонен да тръгне по същия път, като се има предвид, че тимът едва ли ще се пребори за място в Шампионската лига през другия сезон, а това прави задържането на играчите доста по-трудна задача.

Преди време се говореше, че Реал Мадрид проявява интерес към Стърлинг, но след като преговорите между Ливърпул и играча потръгнаха, вниманието на испанския гранд се уталожи.