Новият мениджър на Ливърпул Юрген Клоп бе представен официално пред медиите с пресконференция на „Анфийлд“, а още с първите си думи на Острова Клопо очарова журналисти и фенове, с което допълнително засили манията по себе си. За разлика от обичайния си вид с анцуг, германецът се появи в стилно облекло със сако и риза, а с думите си показа, че се вълнува много от възможността да бъде мениджър на мърсисайдци.

"Първо искам да се извиня за своя английски. Ливърпул е един от най-големите клубове в света. Ситуацията тук не е толкова тежка. Това е перфектният момент за мен да бъда тук. Горд съм“, заяви Клоп.

"Премиършип е едно от най-добрите и трудни първенства в Европа. Трябва да се развиваме, стоим в началото на един процес по развиването. Сега настъпи време за нов старт. Трябва да развием собствената си игра."

"В момента тук никой не е доволен. В отбора са инвестирани много пари. Феновете искат да се наслаждават на посещението на стадиона, искат да виждат борбен дух и голове. Трябва да работим здраво затова. Не съм най-добрият треньор в света, разбира се, че се нуждая от помощ."

"Радвам се на отбора, на първата тренировка. Имах 4 месеца пауза, отпочинах си и съм отпочинал."

"Ливърпул спечели последната си титла преди 25 години. Знам големите очаквания, но ще вървим крачка по крачка. Накрая трябва да има успех. Но нека се опитаме да стартираме наново."

"Искаме да играем емоционален футбол, особено на Анфийлд Роуд. Не може да имаш най-добрата атмосфера и да не играеш най-емоционалния футбол. Как ще стане?"

Клопо демонстрира и огромното си чувство за хумор, определяйки себе си за "Нормалния" "Аз съм обикновен човек в един не много обикновен клуб. Бях средна класа футболист в Германия, започнах в Майнц като средна класа треньор. Аз съм Нормалния! Оставете ме да работя. Искам да се концентрирам върху футбола."

Първоначално Клоп планираше да си почина една година, но разговорите с ръководството на Ливърпул са го накарали да промени плановете си. "Разговорите бяха чудесно. Ръководителите тук са брилянтни хора. Срещнахме се, имахме страхотни разговори - край на почивката!"

"Не съм тук, защото Ливърпул е подобен на Дортмунд. Тук съм, защото Ливърпул е наистина страхотен клуб. Невероятно чувство е да дойда на стадиона."

"Манията по мен е истинска лудост в Ливърпул. Не е толкова важно какво мислят хората, когато идваш, а когато си отиваш. Не мога да обещая нищо. Оставете ни да започнем работа."

Клоп заяви, че вярва на своя отбор и своите футболисти като уточни, че ще му е нужно време да опознае играчите и да ги въведе в своята футболна философия. "Имаме добра смес от млади и опитни футболисти."