Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри, че заздравяването на защитата на тима ще бъде негов приоритет през летния трансферен прозорец.

„Червените“ са тимът във Висшата лига, който е загубил най-много точки, след като е имал преднина в резултата. През миналия уикенд Ливърпул прекъсна серия от четири поредни победи във всички турнири, след като водеше на Нюкасъл с 2:0, но в крайна сметка допусна изравняване до 2:2.

Клоп вече направи първия трансфер, осигурявайки си услугите на бранителя Жоел Матип от Шалке със свободен трансфер.

Очаква се опитният Мартин Шкъртел да напусне през лятото, а бъдещето на уличения в употреба на забранени вещества Мамаду Сако също остава неясно. Очаква се френският централен защитник да бъде наказан минимум за шест месеца.

„Когато градиш един отбор, винаги започваш от защитата. Ако имаш здрава защита, това може да те остави в мача и да ти даде възможност да отбележиш и да спечели. Не съм доволен, когато допускаме голове. Това ще бъде нашата най-голяма цел за следващия сезон. Не говоря до края на сезона, а за следващия. Трябва да изградим стабилност в тази част от играта. Имахме различни проблеми в защита и вече решихме някои от тях. Най-големите проблеми за нас бяха при статичните положения. Това бе един сегмент от играта, който трябваше да подобрим и го направихме“, коментира Юрген Клоп.