Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че клубът не смята да търси нов титулярен страж и ще продължи да залага на Симон Миньоле.

Преди мача срещу Саутхемптън за Купата на Лигата германският треньор увери, че е доволен от изявите на белгийския национал, който вече трета поредна година е номер 1 на вратата.

„Сега е удачен момент да си говорим за вратарите в Ливърпул“, отчете Клоп. „Аз съм напълно доволен от ситуацията на този пост. Съжалявам, че ще убия историите ви относно германски вратари или пък вратари на Стоук Сити.“

„Ние не търсим друг вратар. Имаме достатъчно играчи от висока класа на тази позиция. Имал съм много вратари през годините си на треньор и Симон Миньоле е един от най-умните под мое ръководство.“

„Той е напълно открит и достатъчно млад, за да се развива, да става по-добър. Той беше в най-лесна ситуация преди да дойда, но откакто съм тук, няма за какво да го критикувам“, добави треньорът.

Миньоле трябваше да понесе критики относно представянето си срещу Бордо в Лига Европа миналата седмица. Тогава французите вкараха след непряк свободен удар в наказателното поле, отсъден заради това, че белгиецът задържа твърде дълго топката с ръце.