Централният защитник Себастиан Коатес разкри, че до последно не е бил сигурен дали ще си тръгне от Ливърпул, ала шансът да играе регулярно при Съндърланд не е бил за изпускане.

Уругвайският национал изигра едва 24 мача за мърсисайдци след пристигането си през 2011 година от Насионал Монтевидео, като това се дължи на редицата контузии, които получи. През миналия сезон той бе пратен под наем при „черните котки“, където имаше проблеми да се наложи. Накрая обаче той изигра всяка минута от заключителните 6 мача през кампанията, а това беше достатъчно да убеди новия мениджър Дик Адвокаат да поиска постоянен трансфер за 24-годишния играч.

„Когато за първи път дойдох в Съндърланд, го сторих, за да играя и да се възстановя от многото си травми“, обясни Коатес. „Последният месец от сезона промени всичко за мен, но тове е футболът. Беше страхотно и, разбира се, тогава показах най-доброто от себе си.“

„Не бях сигурен, че ще напусна Ливърпул това лято, ала винаги съм си мислел, че трябва да поговоря първо с тях, за да видя каква е ситуацията.“

„Знаех, че да бъда в Съндърлан е страхотна възможност да играя регулярно във Висшата лига. Точно затова съм тук. Трябва да грабваш подобни шансове и се надявам отново да бъда титуляр“, завърши Коатес.