Една от най-големите звезди на Ливърпул в момента Филипе Коутиньо е готов да се обвърже още по-дълго с клуба. Настоящият му контракт е до 30 юни 2018 г., но той е готов да остане на "Анфийлд" и далеч след това. 

Бразилецът дойде при мърсисайдци от Интер преди година и половина и веднага се утвърди като водещ играч на мениджъра Брендън Роджърс. Наскоро се появиха информации, че ръководството обмисля да му предложи удължаване на престоя. 

"С удоволствие ще разговарям с ръководството по тази тема и се надявам, че ще стигнем до единомислие. Наистина, решението за кариерата ми зависи много от участието в Шампионската лига, но това не е единственото."

"За мен има и по-важни неща от европейските мачове. Например, да се чувствам щастлив, а тук е точно така. И знам какво означава евроучастието за Ливърпул и феновете. Засега само съм чувал за него, но вече нямам търпение."

"Хората казват, че вечерите с мачове в Европа са специални на "Анфийлд" и атмосферата сякаш става велика. Направо не мога да си го представя, защото за мен и в следобедите през седмицата тук ми изглежда велико", сподели Коутиньо. 

Дебютът му в евротурнирите за Ливърпул ще е този вторник, а съперник ще е Лудогорец.