Отборът на Ливърпул продължи с отличните си изяви, записвайки пореден изразителен успех в Англия. В мач от 6-ия кръг на Висшата лига, възпитаниците на Юрген Клоп сразиха гостуващия Хъл Сити с 5:1.

Този път „тигрите“ не успяха да покажат зъби и дори не можаха да отправят нито един точен удар във вратата на „червените“, с изключение при попадението за гостите, дело на Дейвид Мейлер в началото на второто полувреме.

Домакините от Ливърпул не оставиха никакво съмнение в превъзходството си, като още от първия съдийски сигнал, тимът на „мърсисайдци“ набита своя противник в собствената му половина.

Първоначалният натиск на „червените“ даде резултат в 17-ата минута, когато Адам Лалана откри резултат след асистенция на Филипе Коутиньо.

В 29-ата минута на срещата дойде и един от ключовите моменти на „Анфийлд“. Ахмед Ел Михамади действа инстинктивно в наказателното поле и спря с ръка удар към вратата на своя тим, което доведе до директен червен картон и дупза в полза на Ливърпул.

Джеймс Милнър показа хладнокръвие и реализира от бялата точка. Шест минути по-късно новото попълнение Садио Мане увенча поредния си силен мач с гол. Сенегалският национал се разписа за трети път в последните шест мача на своя тим, а освен това срещу името си има записани и три асистенции.

В началото на второто полувреме Хъл успя да върне един гол, който обаче допълнително раздразни „червените“. Дейвид Мейлер намали резултата след изпълнение на корнер в 51-ата минута, но още в ответната атака възстанови преднината си от три гола.

Филипе Коутиньо също записа името сред голмайсторите в днешния ден. Адам Лалана намери бразилеца в наказателното поле, а за него не представляваше никаква трудност да преодолее вратаря Дейвид Маршал.

Малко по-късно в игра се появи Даниел Стъридж, който имаше нужда само от няколко минути, за да изработи нова дузпа за Ливърпул. Джеймс Милнър отново пое отговорност и стреля точно за крайното 5:1.

Успехът изкачи Ливърпул до третото място във временното класиране, само на точка от втория Тотнъм, който днес също продължи с победите. „Шпорите“ спечелиха визитата си на Мидълзбро с 2:1.

Градския съперник на „мърсисайдци“ Евертън разочарова своите фенове, допускайки изненадваща загуба от Борнемут. „Карамелите“ паднаха с 0:1 като гост, а единствения гол в срещата реализира Джуниор Станислас.

Ето и всички други резултати от кръга:

Манчестър Юн – Лестър 4:1

Борнемут – Евертън 1:0

Мидълзбро – Тотнъм 1:2

Стоук Сити – УБА 1:1

Съндърланд – Кристал Палас 2:3

Суонзи – Манчестър Сити 1:3