Стивън Джерард със сигурност няма да запомни с добро 500-ия си шампионатен мач за Ливърпул, след като „червените“ стигнаха само до 0:0 при гостуването си на Уест Бромич в 34-ия кръг на Висшата лига. Равенството почти сигурно лишава мърсисайдци от мечтата им за влизане в топ 4 и съответно участие в Шампионската лига през следващата кампания.

При победа над Астън Вила намиращият се четвърта позиция Манчестър Сити ще има аванс от 9 точки, който изглежда труден за наваксване в оставащите 4 срещи. "Червените" все пак са с мач по-малко, като във вторник ще гостуват на Хъл Сити, което съхранява някакви минимални шансове.

Първата част на „Дъ Хоутърнс“ беше далеч от определението за атрактивност, като ситуациите за гол се брояха на пръстите на едната ръка. Мърсисайдци като цяло имаха превес при контрола върху топката, но атаките им не изглеждаха опасни. Най-интересното беше един пряк свободен удар в 27-ата минута, който капитанът Стивън Джерард изпрати над целта.

След паузата „червените“ се активизираха и в 55-ата минута само навременните действия на Джолиън Лескът предотвратиха попадение. Филипе Коутиньо прати далечен шут в очертанията на вратата, а вратарят Боаз Майхил изби кълбото. Джордан Хендерсън първи стигна до топката и я насочи към мрежата. Лескът бе заел точна позиция и това му позволи да избие.

Домакините отвърнаха с бърза атака отляво, където Крис Брънт проби през зоната на Глен Джонсън и стреля мощно към далечния ъгъл, ала кълбото профуча в аут.

В 63-ата минута Марио Балотели и Джордан Айби разиграха чудесно двойно подаване, в края на което 19-годишният футболист шутира отлично. За негово съжаление обаче кълбото отскочи от напречната хреда.

Почти веднага последва шанс и за Уест Бромич. При центриране от корнер топката се озова във вратарското поле, където Мартин Шкъртел изчисти слабо и я даде на Морисън. Той с глава стреля покрай Симон Миньоле, ала от голлинията Деян Ловрен изби надалеч.

Първият от заключителните шансове за Ливърпул дойде в 81-ата минута, когато разбъркване в наказателното поле позволи на Коутиньо от десетина метра да шутира към вратата. Топката обаче прелетя над целта. В продължението пък Деян Ловрен се включи при статично положение и с глава също не можа да насочи по-прецизно изстрела си.

Така Ливърпул остава пети с 58 точки, койлкото има и шестият Тотнъм. Седмият Саутхемптън пък не е толкова далеч назад с 57.

Уест Бромич от своя страна е 13-и с 37 точки, на 8 над зоната на изпадащите.

Резултати от съботния ден във Висшата лига, 34-и кръг:

Уест Бромич – Ливърпул 0:0

Бърнли – Лестър 0:1

Кристъл Палас – Хъл Сити 0:2

Нюкасъл – Суонси Сити 2:3

Куинс Парк Рейнджърс – Уест Хем 0:0

Стоук Сити – Съндърланд 1:1

по-рано днес: Саутхемптън – Тотнъм 2:2