Уест Хем налучка слабите места на Ливърпул, и нанесе поражение с 3:1 на „червените“.

Макар и вдъхновен от завръщането в Шампионската лига, с победата над Лудогорец през седмицата, тимът на Брендан Роджърс показа, че още има много път пред себе си, особено в офанзивен план.
Уест Хем действаше бързо и смъртоносно, и с няколко атаки успя да отбележи три попадения, като при това почти не игра с топката през второто полувреме.

Лондончани поведоха с два гола почти от съблекалнята. Още във втората минута едно центриране от пряк свободен удар доведе до два удара с глава, и вторият – на Уинстън Рийд – вкара топката в мрежата.

Пет минути по-късно Уест Хем удари за втори път, след като Марк Ноубъл копна топката технично на далечна греда, за Диафра Сако, и от непосредствена близост той направи 2:0.

В 16-та минута Марио Балотели си показа рогата, като се сблъска с Адриан за една топка в наказателното поле, и опря чело до чело с вратаря. И двамата се отърваха само с жълт картон.

Брендън Роджърс предприе първата си смяна още в 20-та минута, пускайки Мамаду Сако на мястото на Хавиер Манкило.

В 26-та минута Марио Балотели спря страхотно една топка в наказателното поле, шутът му бе блокиран, но топката стигна до Рахийм Стърлинг, чийто шут вече бе безпощаден.

Неприятностите за Ливърпул обаче далеч не приключиха с този един гол във вратата на Уест Хем. В 35-та минута Деян Ловрен получи тежък удар в главата, но след продължително оказване на медицинска помощ, и старателно овързване от страна на лекарския щаб на Ливърпул, сърбинът храбро се завърна в игра.

През второто полувреме Ливърпул тотално доминираше, пое контрола върху топката и терена, и създаваше доста положения, но не стигаше до нещо конкретно пред Адриан. Липсваха завършващите удари, като Марио Балотели бе в основата на най-интересните ситуации.

Уест Хем си реши всичко в 88-та минута, когато резервата Морган Амалфитано се разписа за крайното 3:1. Той беше точен в 88-та минута, когато излезе сам срещу Симон Миньоле и стреля, а топката рикошира в крака на хвърлилия се на шпагат Мартин Шкъртел и влетя в мрежата на Ливърпул за крайното 3:1.

Така Уест Хем нанесе второ поредно поражение на Ливърпул в първенството, в мач от петия кръг на Висшата лига. С това "чуковете" се изкачиха на осмо място в класирането, докато

Ливърпул е на десета позиция.