Челси стигна до финала в турнира за Купата на Лигата в Англия, след като отстрани Ливърпул. След 1:1 на "Анфийлд" лондончани се нуждаеха от продължения, в които Иванович с глава донесе победата с 1:0 за тях в 94-ата минута. Този гол на сърбина на практика се оказа златен.

Съперник на "сините" на 1 март на "Уембли" ще бъде победителят от сблъсъка Шефилд Юн - Тотнъм /0:1 в първата среща/.

Гостите от Ливърпул започнаха мача по-активно и на два пъти се наложи вратарят на Челси Тибо Куртоа да спасява вратата си от голове. Добри ситуции се откриха пред Алберто Морено и Фелипе Коутиньо, но белгиецът отрази ударите на футболистите на Ливърпул.

Две спорни ситуации пък се разиграха през първата част и те разбуниха духовете. Жозе Моуриньо остана крайно недоволен от решението на Майкъл Оливър да не отсъди дузпа при стъклкновение между Мартин Шкъртел и Диего Коща в наказателното поле на гостите.

На почивката полтугалският специалист изрази остро претенциите си към главния съдия за този момент.

Самият Коща пък настъпи по по крака Емре Джан, като този път решението на рефера бе в полза на Челси, като не отсъди нищо.

Така първото полувреме приключи 0:0, а всяко равенство в края на редовното време щеше да вкара двубоя в продължения, където вече да важи правилото за повече отбелязани голове на чужд терен.

Нервите продължиха да властват и в началото на второто полувреме, като отново Диего Коща бе в центъра на събитията при породилото се напрежение, като испано-бразилецът отново стъпи върху крак на съперник, сега този на Шкъртел.

Последваха добри положения и натиск в полза на Челси, като Еден Азар и Диего Коща отправиха солидни изстрели към вратата на Симон Миньоле.

Стражът на „червените“ имаше добра изява и в 67-ата минута, когато се хвърли в краката на Диего Коща и улови топката.

После Жозе Моуриньо отново имаше повод да протестира, след като Хендерсън игра с ръка, а не получи жълт картон, след като вече имаше такъв.

Мачът продължи да бъде двуостър, като всяка атака от единия тим биваше последвана от такава за другия.

Но сякаш неминуемо се стигна до продължения. Бе писано обаче да падне попадение в тази среща и негов автор стана Бранислав Иванович.

Сърбинът скочи най-високо в 94-ата минута и с глава оползотвори центрирането от фаул на Уилян за 1:0 в полза на Челси.

После Хендерсън имаше шанса да изравни за „червените“, но ударът му с глава не бе точен. Така сред нерви и картони мачът достигна края си в 120-ата минута, щастлив за пресния финалист за Купата на Лигата Челси.

Така Брендън Роджърс не успя да победи Жозе Моуриньо и този път.

В другия полуфинал за Купата на Лигата реваншът е в сряда, като Тотнъм спечели с 1:0 като домакин на Шефилд Юн в първия мач.

Проследихме мача минута по минута в Gong.bg