Собствениците на Ливърпул Джон Хенри и Том Уърнър излязоха с официална позиция по повод протестите на феновете срещу повишените цени на билетите за домакиствата през новия сезон. Двамата заедно с президента Майк Гордън обявиха ревизиран ценови план за кампания 2016/2017, след като видяха как феновете напускат трибуните в мача срещу Съндърланд.

Срещата от 25-ия кръг бе белязано освен от драматично 2:2 и от масов отлив от трибуните в 77-ата минута, както и протестни плакати относно планираното увеличение в цените.

„Скъпи фенове на Ливърпул, преминахме през една объркваща седмица. От името на всички във „Фенуей Спортс Груп“ (компанията, чрез която Хенри и Уърнър управляват клуба – б.р.) поднасяме своите извинения за смута, който бе породен от нашия ценови план за сезон 2016/2017“, написаха босовете на клубния официален сайт.

„Ние тримата сме крайно разтревожени от виждането, че не ни е грижа за феновете, че сме алчни, че се опитваме да натрупаме лични печалби за сметка на клуба. Всъщност се целим в точно обратното. От първите ни дни като собственици разбрахме, че да служим като защитници на тази невероятна институция е привилегия, затова ние сме водени единствено от желанието да върнем Ливърпул на върха във футбола. Не сме взели и едно пени от клуба, вместо това инвестирахме сериозни суми от собствените си пари, за да подсилим състава и да обновим инфраструктурата на Ливърпул – това е видно от 120-те милиона паунда аванс от ФСГ за изграждането нова централна трибуна.“

Собствениците на мърсисайдци също така уточниха, че са имали срещи както с ръководството на клуба, така и с фенклуба именно по повод ценовия план.

„Разбрахме вашето послание. След интензивен период на консултации с мениджмънта на клуба, решихме да предприемем основни ревизии на структурата ни за продажба на билети през сезон 2016/2017“, продължава обръщението.

Една от основните мерки е свързана с премахването категоризацията на мачовете, т.е. цените остават едни и същи за феновете без значение кой е опонентът на „Анфийлд“.Освен това те ще бъдат замразени така, че да не водят до разтеж в приходите за продажба, като основната цена ще бъде фиксирана на 59 паунда (вместо планираните 77 паунда).

Най-скъпият сезонен пропуск също запазва нивото си – 869 паунда, докато най-евтиниято поевтинява с 25 паунда (до 685).

Наред с другите промени от ФСГ също така обявиха, че този обновен план ще бъде прилаган както през идния, така и през сезона след него (2017/2018).


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS