Отборът на Суонси се наложи с 3:1 при домакинството си на Ливърпул от 36-ия кръг на Висшата лига. Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп бе пуснал на терена в игра голяма част от възпитаниците си, които имат по-малко игрови минути, а от титулярния състав на терена личаха само имената на Даниел Стъридж, Деян Ловрен и Филипе Коутиньо.

Освен това, заради многото контузени, както заради очакването на развитие около случая на Мамаду Сако, „мърсисайдци“ бяха с едва 6 резервни състезатели, вместо с традиционните седем на скамейката.

Същевременно, Суонси направи добър мач. Домакините бяха по-активният отбор на терена, създадоха по-чистите положения и се възползваха максимално от грешките на своя противник. Попаденията за успеха бяха дело на Андре Аю, който бе точен на два пъти и Дажк Корк. За Ливърпул точен бе Кристиан Бентеке.

Гостите играха и с човек по-малко от 76-ата минута. Брад Смит получи втори жълт картон.

Един от най-емоционалните моменти в срещата пък се състоя в 27-ата минута, когато бе отдадена почит на жертвите от Хилзбъро.

В 12-ата минута футболистите на Суонси отнеха топката в средата на терена, след това Андре Аю подаде на дясно към Гилфи Сигурдсон, който нанесе силен удар, отразен от Дани Уорд. Суонси продължи да атакува, а минута след това Аю стреля хубаво, но топката мина в страни. В 20-ата минута Аю се отчете с нов изстрел, при който топката рикошира в Ловрен в корнер, в резултат на който „лебедите“ поведоха в резултата. Сигурдсон центрира, а Андре Аю насочи топката с глава за 1:0.

В 26-ата минута стражът на Ливърпул демонстрира класа, като изби с крак силен удар. В 33-ата минута след скоростна атака Джак Корк шутира мощно и така резултатът бе покачен на 2:0.

В 36-ата минута Даниел Стъридж получи топката, но отправи разочароващ удар.

Ливърпул започна по-активно второто полувреме, а резултатът не закъсня. След корнер от ляво на вратата на Фабиански, Охо центрира, а оставеният непокрит Кристиан Бентеке с глава насочи топката за 1:2. „Лебедите“ не чакаха дълго, за да възстановят аванса си от две попадения. В 67-ата минута Монтеро успя доста умело да излъже няколко бранители на „мърсисайдци“, след това от аутлинията върна топката около точката на дузпата. Хаосът в наказателното поле на гостите продължи, а това позволи на Аю необезпокоявано да се разпише за 3:1.

В 76-ата минута Брад Смит получи втори жълт картон и така Ливърпул остана с човек по-малко на терена. Смит, който бе официално предупреден през първата част за задържане, влезе с високо вдигнат крак при едно единоборство, а главният рефер без да се двоуми показа втори жълт картон и респективно червен.

В 88-ата минута Суонси организира качествена атака, Сигурдсон стреля, но топката мина в страни от левия стълб на вратата на Уорд.

След успеха Суонси заема 13-о място в класирането с 43 точки, а Ливърпул е 7-и с 55.