Тотнъм и Ливърпул завършиха наравно 1:1 в първия мач от третия кръг на Висшата лига на Англия.

„Червените“ владееха повече инициативата и имаха повече положения, и поведоха, но след като допуснаха изравняване, не успяха повече да надигнат глава за победата.

Така Ливърпул вече има пълна палитра от резултати след три кръга – победа, загуба и равенство, а Тотнъм е с успех и две ремита.

В следващия кръг Ливърпул приема Лестър, а Тотнъм гостува на Стоук Сити.

Още в петата минута Фирмино намери фантастично Коутиньо, в наказателното поле, но Мишел Ворм се намеси още по-добре и спаси.

Веднага след това Тотнъм получи шанс да изпълни пряк свободен удар, и Ериксен отправи отличен шут, но и неговият опит бе спасен.

Ворм имаше две страхотни решения в средата на полувремето, като на два пъти излезе напред, за да спре Садио Мане.

Ливърпул засили натиска в тези минути, и Коутиньо отправи няколко удара към вратата на домакините.

В 31-та минута страстите на мача започнаха да се нажежават с напредване на времето. Влезлият като резерва за "шпорите" Винсент Янсен имаше спречкване с централния защитник на мърсисайдци Жоел Матип, като препречи пътя му в пеналта. Реферът Робърт Медли обаче прецени, че няма основания за дузпа.

Такава обаче имаше в другия пеналт, в 43-та минута, когато Ерик Ламела изпусна Роберто Фирмино по левия фланг, а след това го фаулира на влизане в пеналта. Джеймс Милнър реализира отсъдената от арбиттъра дузпа без проблеми, за да даде аванс на гостите – 0:1.

Второто полувреме започна изключително накъсано, с купища нарушения от двете страни.

В 51-та минута Жоел Матип пропусна да удвои аванса на Ливърпул, като засече с глава след едно добро центриране, но топката облиза гредата от горната страна.

Пет минути по-късно, страничният флаг спаси Тотнъм, след като топката влетя във вратата на "шпорите". Вайналдум излезе по левия фланг, намери Адам Лалана, който обаче бе в засада, а оттам пасът към Садио Мане и попадението вече нямаха значение.

В 72-та минута, Тотнъм стигна изненадващо или не до изравняване, с попадение на Дани Роуз. Въпреки надмощието на гостите, лондончани се разписаха, след не особено класни изяви в защита и на вратата на Ливърпул. Ерик Дайър центрира отдясно, Ламела свали топката, падайки между двама в пеналта, и достигналото до Дани Роуз кълбо бе изстреляно с левия крак под плонжа на Симон Миньоле за 1:1.

Финалните 20 минути не предложиха нищо специално в двубоя, като въпреки настойчивостта на двата тима до момента, припрените им действия и липсата на концентрация не водеха до голови ситуации.

В 90-та минута Вайналдум отправи удар от 12-13 метра, но топката първо се отби в тялото на Тоби Алдервейрелд, опита да изненада Ворм, но той спаси.

В добавеното време, Фирмино и Лалана напредната двама на двама, но Фирмино не намери добре съотборника си, и той не успя да отправи точен удар към вратата на Тотнъм.