Ливърпул ще трябва да плати не повече от 8 милиона паунда за нападателя Дани Ингс от Бърнли, реши трибуналът по компенсациите. Ливърпул ще плати първоначално 6,5 милиона паунда на вече бившия клуб на Ингс, като в зависимост от мачовете и успехите му с червената фланелка сумата може да стигне до 8 милиона.

Отделно, Комисията за трансферни спорове в Лигата присъди и 20 процента за Бърнли от сумата, която Ливърпул ще получи от следващия трансфер на играча. Ингс пристигна в Ливърпул през лятото на 2015-а година, но според правилата в Англия за футболист под 24-годишна възраст може да се стигне до арбитражен трибунал, ако не бъдат оценени усилията на предишния клуб за развитието и изграждането на играча.

"Изучихме добре становището на трибунала и приемаме тяхното решение. Трябва да се отбележи, че това е безпрецедентна такса за обучение, която се плаща в Англия, а не е трансфер“, коментира изпълнителният директор на Бърнли Дейвид Болдуин.

За нещастие, Ингс се контузи през октомври на първата тренировка на новия мениджър на Ливърпул Юрген Клоп през октомври и заради скъсаните връзки на коляното не играе реално през този сезон.