Отборът на Ливърпул е решил да концентрира усилията си в привличането на нападателя Садио Мане, след като стана ясно, че няма да се пребори за подписа на Марио Гьотце.

Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп възнамеряваше да се събере със своя бивш играч на „Анфийлд“. Наскоро обаче последният обяви, че иска да играе в Байерн Мюнхен и през следващата кампания въпреки статута си на резерва.

Това принуди мърсисайдци да прегледат резервните си варианти и първи сред тях е острието на Саутхемптън. 24-годишният сенегалски национал премина при „светците“ през лятото на 2014 година. В двата си сезона на „Сейнт Мерис“ той вкара бощо 25 гола, като миналата година стана и играчът с най-бърз хеттрик в историята на Висшата лига.

Преди началото на сезон 2015/2016 Манчестър Юнайтед пробваше да наддава за него, но ръководството на Саутхемптън отказа всякакви преговори. През изминалата кампания футболистът имаше проблеми с наставника Роналд Куман, който не бе доволен от дисциплината му и веднъж дори го извади от състава.

Това предполага, че „светците“ ще са по-склонни да водят преговори сега. Те ще търсят между 30 и 40 милиона паунда за Мане, докато Ливърпул на този етап е склонен да предложи не повече от 25 милиона.