Ливърпул постигна пълен обрат при гостуването си на Суонси от седмия кръг на Висшата лига. Момчетата на Юрген Клоп победиха с 2:1, след като първоначално изоставаха в резултата. Същевременно загубата бе записана под номер 5 за „лебедите“ от началото на сезона.

Първата по-интересна ситуация в мача дойде в 5-ата минута, когато след хубаво центриране Борха Бастон нанесе удар с глава, който обаче мина над вратата. След 8 минути игра Суонси поведе. След центриране от корнер отдясно на вратата на „мърсисайдци“ топката бе пратена при далечната греда, където Майк ван дер Хорн отклони с глава. Така топката стигна до Лирой Фер, който вкара от близка дистанция за 1:0.

Мениджърът на „червените“ Юрген Клоп трябваше да прави принудителна смяна в 23-ата минута. Адам Лалана получи травма в адукторите, а след намесата на лекарския екип стана ясно, че няма да може да продължи игра. Мястото му бе заето от Даниел Стъридж.

Голът аванс вля допълнителна доза самочувствие в редиците на домакините, които стигнаха до още няколко добри положения, до края на първата част. Същевременно в 39-ата минута Стъридж овладя добре на дъгата на наказателното поле, след това тръгна да навлиза в пеналта, но падна след съприкосновение с бранител на Суонси. Реферът категорично даде знак играта да продължи. Няколко минути преди края на редовното време на първата част, след центриране от корнер отляво на вратата на Фабиански, се получи известно разбъркване, но след това стражът на домакините улови.

Ливърпул стартира силно второто полувреме. Момчетата на Клоп упражниха натиск, а търсенето от тях попадение не закъсня. В 54-ата минута при първата по-сериозна грешка в отбраната на домакините, гостите изравниха. Коутиньо изпълни фаул отдясно по атаката, като първоначално топката срещна стената. Така се разкри възможност пред Джордан Хендерсън да центрира в наказателното поле, където чакаше Роберто Фирмино. Той засече с глава и не остави шанс на Фабиански – 1:1.

В 77-ата минута след изпълнение на корнер отдясно на вратата на Ливъпул, Кариус излезе, но увисна. За късмет на гостите, играч на Суонси не успя да нанесе точен удар.

В заключителните минути „лебедите“ приеха играта в своята половина и позволиха на своя съперник да атакува по-масирано. В 80-ата минута след центриране от корнер и последвало разиграване, Коутиньо остана под топката, а в 84-ата минута футболистите на Клоп направиха пълен обрат. „Червените“ получиха право да изпълнят дузпа за нарушение на Анхел Ранхел срещу Фирмино. Джеймс Милнър се нае с изпълнението и с безпощаден удар покачи на 2:1.

В 86-ата минута Дивок Ориги напредна отдясно и центрира по земя. Даниел Стъридж закъсня и не успя да засече, но Коутиньо чакаше отляво. Стреля, но в тялото на Фабиански.

В последната минута на 4-минутното продължение Анхел Ранхел центрира, а Майк ван дер Хорн засече, но в страни.

В класирането „мърсисайдци“ са втори с 16 точки, като Тотнъм и Евертън, които са съответно трети и четвърти и са актив от по 14 пункта, са с мач по-малко. Суонси заема временното 17-о място с едва 4 точки.