Централният защитник на Ливърпул Мамаду Сако показа нагледно колко е недоволен от положението си на дълбока резерва в Ливърпул. В часовете преди вчерашната победа над Хъл Сити с 5:1 френският футболист си позволи да избухне срещу мениджъра Юрген Клоп, който обаче тотално игнорира изпълненията на своя подопечен.

Между наставника и играча избухна сериозен конфликт по време на лятната подготовка, а това резонира в отстраняването на 29-годишния Сако от турнето в САЩ. В последния ден от трансферния прозорец клубът дори опита да го преотстъпи в Стоук Сити, но самият бранител отказа да премине при „грънчарите“. Оттогава досега той тренира заедно с тима, но никога не попада в групата за мачовете.

Всичко това очевидно дойде в повече на играча, който използва социалните мрежи, за да отхвърли като „лъжи“ информациите, че не играе защото, не е във форма. „Приемам моята ситуация, но не мога да приема лъжата – феновете заслужават да знаят истината“, написа в „Снапчат“ бившият играч на Пари Сен Жермен. „Вече минаха три седмици откакто съм в състояние да играя мачове. Завърших своята рехабилитация. Те дори не ми дават да играя за втория тим! Защо? Не мога да кажа“, допълни бранителят.

На пресконференцията след успеха над Хъл мениджърът Юрген Клоп бе помолен за коментар на случилото се. Германецът се отнесе с огромно снизхождение към изцепките на футболиста. „В ден, когато се играе мач хич не съм в настроение да мисля за неща като това. Не е правилният момент да обсъждаме случая. Хубаво е първо да помислиш по даден въпрос и тогава да дадеш правилния отговор. Бих казал само, че случилото се не е позитивно. Ще говоря за ситуацията тогава, когато преценя, че е удачно. Не съм решил кога ще стане това, но още не е Коледа“, каза Клоп.