Защитникът на Ливърпул Мамаду Сако е отказал възможността да премине под наем в тима на Стоук Сити, пишат медиите в Англия. Наскоро мениджърът на „червените“ Юрген Клоп намекна, че французинът е назад в подготовката си и би било добре за него да натрупа игрова практика под наем в друг клуб.

Интерес към Сако имаше от страна на Стоук, но самият футболист е отхвърлил варианта да облече фланелката на „грънчарите“.

Сако за последно игра за Ливърпул през април тази година, когато бе уличен в употребата на допинг. Впоследствие УЕФА свали обвиненията към футболиста, а Анти-допинговата агенция реши да не обжалва решението на европейската футболна централа.

По-време на подготвителния лагер на „червените“ САЩ, Сако се контузи и се забърка в скандал с Клпп, нарушавайки клубната дисциплина. Мениджърът на тима взе решение да отзове Сако от лагера, пращайки го в Ливърпул, където защитникът се готви по индивидуална програма.

Преди няколко дни Сако поднови тренировки с първия тим на Ливърпул, но въпреки това не попадна в плановете на Клоп за дербито с Тотнъм.