Отборът на Ливърпул удари лидера Лестър в изключителен мач от 18-ия кръг на Висшата лига. „Червените“ на Юрген Клоп се наложиха с минималното 1:0, а единствения гол в мача бе дело на Кристиан Бентеке, който се разписа през второто полувреме.

Ливърпул продължи традицията да не губи домакински двубои навръх Коледа. Мачът също бе под номер 4000 за „мърсисайдци“ в английския елит. Двубоят ще се запомни още и с факта, че това бе първият мач на „лисиците“ от началот на сезона, в който тимът на Клаудио Раниери не успя да отбележи гол.  

Ливърпул започна мача в бясно темпо, докато футболистите на Лестър приеха играта в собствената си половина. Първата добра ситуация в мача бе на сметката на домакините и в частност на Филипе Коутиньо, пред който се откри добра възможност за изстрел, но ударът на бразилеца не сполучи.

Адам Лалана и Дивок Ориги също пробваха късмета си, но „лисиците“ отново оцеляха. Първият изстрел към вратата на Симон Миньоле дойде след четвърт част игра, когато Джейми Варди се справи с опеката на Сако, но не успя да открие.

Последва изстреля на Деян Ловрен с глава, който обаче също бе неточен. В 37-ата минута мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп трябваше да извърши принудителна смяна, след като нападателят Дивок Ориги получи травма и бе заменен от Кристиан Бентеке.

Най-чистото положение за лидера във Висшата лига дойде едва в 42-ата минута, когато Риад Марез стреля много силно от 25 метра фронтално срещу вратата, но Симон Миньоле успя да се справи и изби в корнер.

Втората част започна по-добре за „лисиците“, които обаче не успяха да се възползват от колебливата игра на Мамаду Сако в отбрана. Французинът допусна две последователни грешки, но за негова радост гостите не успяха да ги материализират.

Постепенно възпитаниците на Юрген Клоп отново взеха инициативата и започнаха да атакуват опасно.  В 63-ата минута домакините дочакаха своя миг и излязоха напред в резултата. След многоходова атака по левия фланг, Роберто Фирмино видя абсолютно непокрития в наказателното поле Бентеке, който без никакво забавяне стреля от удобна позиция и даде преднина на „мърсисайдци“.

Филипе Коутиньо пропусна следващата отлична възможност за домакините, след като стреля опасно от близо 25 метра, но топката „кацна“ върху мрежата на вратата.

В 73-ата минута Нейтън Дайър пропиля една от редките възможности за Лестър, като изстрелът му бе спасен от Миньоле. Последният шанс за „лисиците“ бе дело на Кинг, като ударът му бе блокиран от Емре Джан.

В продължението на срещата Кристиан Бентеке направи феноменален пропуск на празна врата, след като вратарят Каспър Шмайхел бе отишъл да помага на своите в предни позиции.

Така Лестър стъпи накриво, допускаийки второ поражение от началото на сезона. Това отравя отлична възможност за преследвача Арсенал да излезе начело в класирането. Това ще се случи, ако довечера "артилеристите" постигнат успех при визитата си на Саутхемптън.