Австралийският защитник на Ливърпул Брад Смит стана поредният футболист, който напуска клуба от „Анфийлд“. Днес левият бек финализира трансфера си в тима на Борнемут, а в касата на „червените“ ще влязат 6 млн. паунда.

22-годишният играч премина в академията на „мърсисайдци“ през 2008 година, но направи своя официален дебют за първия тим на „червените“ едва в края на 2013-та година.

През миналата година Смит остана без договор, след като бившият мениджър на тима Брендън Роджърс не го включваше в плановете си. При пристигането на Юрген Клоп обаче, Смит получи предложение за дългосрочен контракт.

Австралиецът замина с първия отбор на Ливърпул за турнето в САЩ, но в понеделник напусна лагера на тима си, за да финализира трансфера си в Борнемут. В договора на Смит с „черешките“ е вписана клауза за откупуването му обратно на „Анфийлд“.

Продажбата на Смит почти сигурно означава, че Ливърпул е пред привличането на нов ляв защитник. Именно позицията на левия бек е една от най-проблемните за Клоп и „червените“. В момента там се подвизава испанецът Алберто Морено, който няма никаква конкуренция и е „абониран“ за титулярно място, въпреки че често търпи критики от фенове и специалисти.