Пред Стивън Джерард има поне още два силни сезона и затова решението му да се откаже от националния отбор е правилно. Така смята поне легендата на Ливърпул Йън Ръш. 

Според великия бивш голмайстор на мърсисайдци, халфът ще бъде от полза на тима, само ако мениджърът го използва по най-разумния начин, както беше и през изминалата кампания във Висшата лига. 

Джерард беше един от най-постоянните играчи на "червените" и въпреки че сгреши фатално в мача с Челси, който на практика лиши отбора от титлата, беше с огромен принос за цялостното добро представяне на Ливърпул и второто място. 

"Всичко зависи от това, как мениджърът се отнася към него и как го използва. Мисля, че ако всичко е наред, пред Стиви има поне още два много силни сезона. И въпросът не е само във физическото му състояние."

"Той ще продължи да е много важен в съблекалнята. Ще продължи да нахъсва останалите, да ги кара да дават максимума си, посочвайки им личния си пример. Той е роден лидер, а точно от такива лидери имаме нужда сега", сподели Йън Ръш. 

Стивън Джерард беше капитан и на английския национален отбор, но вчера сложи край на почти почти 16-годишната си кариера за "трите лъва", за които изигра 114 мача. Това го направи третият играч с най-много мачове за Англия след Питър Шилтън и Дейвид Бекъм.