Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс с половин уста заяви, че през януари може да се раздели с новопривлечения си нападател Марио Балотели, ако слабата форма на италианеца продължи.

„Червените“ платиха 16 милиона паунда за тъмнокожия италианец, който дотук обаче се разписа само веднъж в 10 мача – при успеха с 2:1 над Лудогорец в Шампионската лига. Освен това при загубата от Реал Мадрид с 0:3 в същия турнир пред седмицата Супер Марио се замеси в поредния си скандал, като още на полувремето (малко преди да бъде заменен) си размени екипа с Пепе.

„Марио е индивидуален талант, който работи здраво, за да пасне на нашите стил и идентичност. Само времето ще покаже дали той ще успее“, заяви Роджърс. „Доведохме играча, за да му дадем шанс, и до този момент го правим. Към този момент естествено той не вкарва толкова, колкото би ни харесало и колкото искаме.“

„Не става въпрос да подобрим само неговата игра, трябва да подобрим играта на всички. През януари ще видим от какво се нуждае отбора.“

„Аз съм от тези мениджъри, които дават на хората шанс. Разбирам критиките, които ще се появят към мен. Както казах, трябва да приемеш този аспект на мениджърския пост“, допълни северноирландецът.