Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс призна, че през ноември е започнал откровено да се притеснява за поста си.

Именно в единадесестия месец на миналата година мърсисайдци удариха дъното с поражение 1:3 от Кристъл Палас (трето поред по онова време – б.р.), а северноирландецът разбрал, че е длъжен да направи промени, за да спаси сезона. Драстичното подобрение дойде чак след Нова година, където „червените“ все още нямат загуба, а тази вечер от 22 часа българско време приемат Бърнли в двубой от 28-ия кръг.

„След онзи мач срещу Палас усетих, че няма значение това колко подкрепа получаваш – отбоът просто не вървеше и нямаше как да продължим по този начин“, каза Роджърс.

„Не смятах обаче да се свия и да умра. Винаги се боря за живота си. Обожавам обстановката тук и искам да постигна успехи.“

„Вникнах в ситуацията. Моят опит в Рединг ми помогна. Това научих от уволнението си там. Отидох в Рединг с пълната подкрепа на президента, който се държа страхотно с мен, и получих 20 мача. Просто не е важно колко подкрепа имаш от борда на директорите, необходими са резултати и победи.“

„Трябваше да взема решения, които да ни помогнат да се доближим до предишната ни форма. Затова трансформацията на отбора и новата система, за която всички говорят, бяха истинска радост за окото. Трябваше да го направя по-рано“, допълни Роджърс.