Новото попълнение на Ливърпул Лорис Кариус счупи ръката си и ще пропусне първите два месеца от сезона в Англия. Новият вратар на „червените“ бе неизменен титуляр за тима на Юрген Клоп в предсезонните контроли до този момент, но в последния приятелски мач срещу Челси пострада сериозно.

Травмата бе потвърдена и от наставника на „червените“. „Не е много приятно, разбира се. Никой не иска да има контузен футболист. Проблемът с контузиите е, че те винаги идват в грешния момент. Няма хубав момент за контузия. Не е приятно за момчето, нито за нас. Ние обаче не можем да променим нищо и просто трябва да го приемем“, коментира Клоп.

Самият Кариус пък използва социалните мрежи, за да благодари за подкрепата от страна на феновете и да обещае, че ще се завърне по-силен.

„Не е точният момент за негативни мисли. Ще направя всичко възможно, за да се върна колкото мога по-скоро и да се присъединя към момчетата. Сезонът е дълъг, а ние имаме големи планове. Няма да позволя една счупена ръка да ме откаже да преследвам мечтите си“, написа Кариус.

Освен Кариус, Клоп има на разположение още трима вратари - титулярният от миналия сезон Симон Миньоле, ветеранът Алекс Манингер, който също пристигна това лято и младокът Шамал Джордж.