Надеждите на мениджъра на Ливърпул Брендън Роджърс скоро да има подсилване на атаката си бяха полети със студен душ. Вече стана ясно колко време ще отсъства нападателят Даниел Стъридж след поредната си травма. 

Английският национал днес получи нова контузия в бедрото и тя ще го извади от терените поне за шест седмици. Това означава, че той повече няма да се появи в игра за мърсисайдци през тази календарна година. 

Освен за битките в Премиършип, Стъридж отпада и за мачовете в Шампионската лига. Следващият от тях за "червените" е срещу Лудогорец в София на 26 ноември, а последният е с Базел в началото на декември. 

Малшансът за нападателя през този сезон е пълен. Това е трета поредна негова контузия от септември насам. Тогава разтегна мускул в бедрото и тъкмо, когато беше пред завръщане през октомври, получи контузия в прасеца. 

Стъридж се завърна в нормален тренировъчен ритъм едва в края на миналата седмица и днес получи третата си травма от началото на сезона. Заради проблемите си през тази кампания той е изиграл само три мача.