Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп получи поредната си доза лоши новини след контролата с Челси, която загуби с 0:1. След като халфът Марко Груич получи тежък удар в главата и частична загуба на паметта, сега стана ясно, че вратарят Лорис Кариус е пострадал дори по-сериозно.

Оказва се, че привлеченият от Майнц 05 футболист е получи фрактура на дланта, когато през второто полувреме се сблъска със съотборника си Деян Ловрен. Очаква се в най-скоро време германецът да бъде пратен обратно в Англия, а първоначалните прогнози са, че ще отсъства между 8 и 10 седмици.

Така лазаретът на мърсисайдци сериозно набъбва с приближаването до началото на новия сезон във Висшата лига. Освен Кариус и Груич, там са още Жоел Матип и Лукас Лейва, докато Мамаду Сако временно е отстранен от първия тим по дисциплинарни причини.

Определено обаче травмата на Кариус е най-сериозна, тъй като Клоп планираше да направи именно него свой титулярен избор за позицията под рамката. Лошото развитие ще го принуди отново да залага на Симон Миньоле поне в първите срещи, а през миналата кампания белгиецът беше неубедителен в доста моменти.

В първия кръг от новия шампионат Ливърпул се изправя срещу Арсенал.