Мениджърът на Ливърпул Юрген Клон разкри, че ще е щастлив да завърши кариерата си при „мърсисайдци“ и не смята, че ще продължи с треньорството след 60-годишна възраст.

„Много малко вероятно е все още да съм треньор, когато вече съм на 60 години“, заяви Клоп в интервю за RedaktionsNetzwerk Deutschland, което ще бъде включено в подготвяща се книга за историята на немския футбол.

„Когато този ден дойде, ще кажа – благодаря ви много, беше забавно“, добави още Юрген Клоп.

На въпрос дали е изкушен от завръщане в Германия и в Бундеслигата, германецът сподели: „За да живея определено. Но като треньор – не съм сигурен.“
Засега Юрген Клоп смята, че е ангажиран с работа, която би нарекъл „мечтана“ заради факта, че винаги е харесвал Ливърпул и клубът предлага невероятна емоция.

В интервюто Клоп разкрива още, че втората титла, която спечели с Борусия Дортмунд в Бундеслигата е постижението, с което се гордее най-много. „Винаги има шанс да спечелиш титлата в Германия, но когато го направиш веднъж, то събуждаш Байерн и те отвръщат толкова силно, че те карат да забравиш какво си постигнал година по-рано. Истинската сензация е, че успяхме да спечелим за втори пореден път“, заяви Клоп.