Ръководствата на Барселона и Ливърпул изглежда са уточнили всички подробности около трансфера на нападателя Луис Суарес. Каталунците планират да представят официално уругваеца като свой футболист в сряда. 

Новината е на местно радио, което се позовава на източници от клуба, според които след по-малко от седмица феновете на "блаугранас" ще имат възможността да видят Суарес с екипа на отбора. 

Финансовите детайли вече са уточнени между двата клуба, а и играчът се е разбрал за личните си условия. Остава да се изчистят дребни подробности и Суарес да мине медицинските прегледи, за да подпише официално, но това са формалности. 

Сделката ще бъде финансирана с парите от продажбата на Алексис Санчес в Арсенал, както и от други трансфери на каталунците. Очаква се те да се разделят с около 88 млн. евро за звездата. 

Въпреки това, Суарес няма да може да облече екипа на тима в официален мач до края на октомври. Тогава изтича наказанието, наложено му от ФИФА за ухапването на Джорджо Киелини от Италия по време на Световното първенство. 

Днес Световната футболна централа отхвърли обжалването на тежката санкция, но не забрани на уругваеца да си уреди трансфер.