Италианският нападател Фабио Борини, който не направи нищо, за да се запомни с екипа на Ливърпул, отново хвърли в смут ръководството на клуба с решението си. Мърсисайдци се бяха договорили с тима от родината му Рома за трансфер, но той го блокира. 

Според вестник "Дейли Мейл", "червените" и "вълците" се разбрали за едногодишен наем на стойност 1 млн. евро, който автоматично се превръща в постоянен трансфер от лятото на следващата година. Тогава "джалоросите" е трябвало да платят още 7 млн. евро. 

Докато потривали ръце от изгодната сделка за дълбоката си резерва, в Ливърпул с изненада установили, че Борини категорично е отказал трансфера. А това не му се случва за първи път, откакто е на "Анфийлд". 

Миналата година той отказа да премине в Съндърланд, където преди това изкара период под наем, а реши да се бори за мястото си при мърсисайдци. "Черните котки" бяха готови да платят 12 млн. паунда за него, но сделката се разсъхна. 

Това лято и Уест Хем, и Куинс Парк Рейнджърс бяха готови да платят суми от порядъка на 8-9 млн. паунда за него, но италианецът стопира и тези опити, а върхът беше отказът му да премине в Рома. 

Според изданието обаче, този негов ход спрямо "вълците" е бил продиктуван от желанието да подпише с все още неназован английски отбор, а не защото се е запънал просто да остане в Ливърпул. Със сигурност италианецът напуска през това лято, въпросът е къде ще отиде и срещу какви пари.