Кариерата на италианския нападател Марио Балотели се е устремила стремглаво надолу и няма изгледи това пропадане да спре. След като мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс му обяви, че няма да разчита на него и го постави в трансферната листа, сега стана ясно, че никой не го иска. 

Италианските медии написаха, че агентът му Мино Райола е впрегнал всичките си връзки, за да му намери отбор в родината. Той го предложил на Рома и Фиорентина, но от там категорично отказали дори да чуят за футболиста. 

Ръководствата на двата клуба обявили, че не искат да взимат подобна "черна овца", която само може да развали атмосферата. Никой друг италиански тим не изглежда заинтересован от привличането на нападателя. 

От Ливърпул са поставили и сравнително висока цена за нежелания си нападател. Мърсисайдци го взеха за 16 млн. паунда от Милан миналото лято, а сега искат за него 10 млн. Никой не вади обаче и едно евро за Балотели. 

Къде на шега, къде наистина, но няколко аматьорски отбора на Апенините предложиха да вземат нападателя под наем, но без опция за откупуване. Така към този момент бъдещето на италианския нападател е крайно неясно.