Отборът на Ливърпул се класира за 1/16-финалите на Лига Европа, след като в мач от група B на турнира надделя над френския Бордо с 2:1. Така възпитаниците на мениджъра Юрген Клоп оглавиха временното класиране кръг преди края и си гарантираха място в следващата фаза.

Успехът за „червените“ от „Анфийлд“ не дойде никак лесно и домакините трябваше да обръщат резултата, за да се поздравят с трите точки.

Бордо успя да поведе в резултата не и без помощта на белгийския страж на „мърсисайдци“ Симон Миньоле, който допусна детинска грешка в наказателното си поле. Белгиецът улови топката, но я задържа прекалено дълго време, което се оказа достатъчен повод за главния рефер да отсъди непряк свободен удар. Именно след неговото изпълнение Бордо излезе напред в резултата. След двойна комбинация, Сайве стреля, пращайки топката през купа от играчи.

Отговорът на Ливърпул обаче дойде бързо. Пет минути след откриването на резултата, домакините успяха да изравнят в 38-ата минута. Голът за домакините дойде след точно изпълнена дузпа от страна на Джеймс Милнър. Наказателният удар бе отсъден за задържане на Кристиан Бентеке в наказателното поле.

Именно белгиецът вкара вторият гол за „червените“ секунди преди края на първото полувреме. Бентеке получи топката с гръб към вратата, спря я технично, а след това я прати неспасяемо в мрежата.

През второто полувреме нападателят реализира нов гол, но той бе отменен заради нарушение в нападение. В продължението на срещата гостите имаха отлична възможност да изравнят чрез своя голмайстор Сайве, но този път Миньоле спаси удара му от свободен удар.

По-рано Рубин Казан и Благой Георгиев победиха с 2:0 досегашния лидер в групата Сион. Едното от попаденията бе именно на българския халф.

След днешните резултати Ливърпул оглави класирането и със сигурност се класира напред. Втори е Сион с осем точки, трети Рубин с пет, а на последната позиция Бордо с три точки.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS