Бешикташ се класира за осминафиналите на Лига Европа, след като изхвърли Ливърпул след невероятна драма с дузпи. „Суперорлите“ вкараха много важен гол чрез Арслан в 72-та минута и по този начин изравниха общия резултат в сблъсъка, след като първата среща на „Анфийлд“ бе спечелена с 1:0 от мърсисайдци. Така се стигна до продължения, в които обаче двата отбора не си отбелязаха нов гол и всичко трябваше да бъде решено след изпълнението на дузпи. Двата отбора бяха безпогрешни от бялата точка, докато дойде реда на Деян Ловрен, който трябваше да изпълни петата дузпа за Ливърпул. Хърватинът стреля високо над напречната греда и така Бешикташ спечели с 5:4 след изпълнението на дузпи и продължава напред в турнира.

Първата опасност в срещата бе в 19-та минута пред вратата на Бешикташ, когато Алберто Морено подаде към Рахийм Стърлинг, а той стреля, но Гьонен спаси.

Ливърпул продължи да доминира и в 33-та минута Марио Балотели комбинира с Даниел Стъридж, който задържа твърде дълго топката в наказателното поле, след като можеше да върне към своя съотборник. В крайна сметка Стъридж стреля, но слабо и Гьонен нямаше проблеми, за да спаси.

Алберто Морено стреля опасно в 35-та минута, но в страни от вратата на Гьонен.

Една от малкото възможности пред Бешикташ бе в 53-та минута, когато Хосе Соса стреля от 19 метра, но Симон Миньоле спаси.

Арслан пробва да изненада Миньоле с далечен удар от около 30 метра, но топката премина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Миньоле.

Бешикташ поведе с 1:0 в 72-та минута, когато Демба Ба подаде към Арслан, който с удар от границата на наказателното поле на Ливърпул изпрати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Симон Миньоле.

Бешикташ можеше да стигне до победата още в редовното време. Във втората минута на добавеното време на срещата след центриране от корнер в наказателното поле на Ливърпул топката попадна в Демба Ба, който стреля, но кълбото срещна напречната греда.

В 100-та минута пред Демба Ба се откри добра възможност, но ударът му не бе точен и топката излезе в аут.

Така се стигна до изпълнението на дузпите.

Демба Ба вкара безкомпромисно първата дузпа и Бешикташ поведе с 1:0.

Рики Ламбърт също бе категоричен от бялата точка и изравни резултата 1:1.

Гьохкан Торе направи резултата 2:1, а Адам Лалана изравни резултата – 2:2.

Кавлак направи резултата 3:2, а Емре Джан изпрати топката неспасяемо в долния десен ъгъл на вратата на Гьонен за 3:3.

Атиба Хътчинсън се разписа за 4:3, а Джо Алън изравни резултата 4:4.

Арслан вкара петата дузпа за Бешикташ и направи резултата 5:4.

Деян Ловрен изпълни петата дузпа за Ливърпул, но стреля много неточно и високо над напречната греда.

По този начин Бешикташ се класира за осминафиналите на Лига Европа. Жребият е в петък от 14 часа. Мачовете от осминафиналите на турнира са на 12 и 19 март.