Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс видя хубавото в отпадането на тима му от Лига Европа в четвъртък вечерта от Бешикташ. Според него, неучастието във втория по сила евротурнир ще даде повече възможности на мърсисайдци да се преборят за квота в Шампионската лига. 

Победителят в Лига Европа тази година получава автоматично квота за най-комерсиалния футболен турнир, но явно "червените" са избрали по дългия път към осъществяването на тази цел. 

"Няма как да кажа, че съм доволен от отпадането ни, защото ние сме отбор, който иска да печели всеки турнир, в който участва. А тази година спечелихме доста солиден опит в надпревари като Лига Европа и Шампионската лига."

"Много млади момчета спечелиха ценен опит в тези турнири. Искаме всяка година да участваме в такива надпревари и по-точно в Шампионската лига. Затова може би е по-добре да сме сега в цикъл от по един мач седмично, за да можем да изпълним тази дългосрочна цел."

"Голямата цел пред нас си беше Висшата лига и ФА Къп и важното е, че продължаваме напред", сподели мениджърът на мърсисайдци в навечерието на мача с Манчестър Сити в неделя.