Нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж, както и бранителя на тима Мамаду Сако не заминаха за Швейцария, където утре „червените“ ще се изправят срещу Базел в мач от груповата фаза на Шампионската лига.

Голмайсторът на мърсисайдци пропусна последните пет двубоя на своя тим заради контузия в бедрото. Вчера мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс обяви, че Стъридж е близо до завръщането си в игра, като редица специалисти очакваха това да се случи още утре в мача с Базел. По всичко личи обаче, че нападателят все още не е напълно възстановен от травмата си и ще пропусне пореден мач за своите.

В същото време Сако се забърка в неприятен скандал през уикенда, който най-вероятно е повлиял на Роджърс за решението му за защитника. Френският национал демонстративно напусна стадион „Анфийлд“, след като разбра, че не попада в групата за мача с Евертън. Няколко часа по-късно Сако се извини публично, но това явно не е трогнало Роджърс.

Ливърпул излиза срещу Базел във втори мач от група В на Шампионската лига. В първия си двубой мърсисайдци надделяха трудно над българския шампион Лудогорец с 2:1. Разградчани пък се изправят срещу Реал Мадрид в София в другия мач от групата.