Ръководството на Ливърпул ще трябва отново да се оправя с трансферните атаки на Барселона. След като миналото лято мърсисайдци продадоха Луис Суарес на „Камп Ноу“, сега английските медии шумят за интерес на каталунците към левия краен защитник Алберто Морено.

23-годишният футболист пристигна при „червените“ преди началото на предишния сезон след продължителни преговори със Севиля. Испанският национал остави смесени впечатления с изявите си в Англия, като адаптацията му не мина леко. Неговият принос в атаките на тима беше повече от очевиден, ала често оставяше зоната си в отбрана незащитена и това доведе до доста попадения в мрежата на Симон Миньоле.

В родината си Морено се ползва с огромно реноме, а предвид задаващата се продажба на Адриано Корея в Рома, Барселона търси алтернатива за Жорди Алба. Заради наказанието на каталунците да не картотекират нови играчи преди 1 януари 2016 сделката изглежда трудна за реализиране. Още повече, че не е ясно дали Ливърпул ще се откаже толкова лесно от футболист, чието идване струваше много усилия.